divendres, 30 de gener de 2015

FRACCIONS AMB MULTICUBS


Avui hem utilitzat els multicubs per tal de realitzar diferents tipus de representacions i relacionar-ho amb les fraccions. Primer de tot comentar que aquesta activitat està inspirada en una altra realitzada pel Sergi del Moral a l'IE Castellbisbal. Després d'agafar quantitats a l'atzar de cubs, han sorgit vàries maneres de fer-ho: 

A través de diagrames de barres

Podeu veure diferents representacions. Cada barra mostra el valor absolut de cada un dels colors.A través de rectangles

Aquí com que la quantitat de cubs que tenia cada grup era diferent, els rectangles que apareixien també era diferents. Hem intentat agrupar-los de manera que s'observés visualment la part del total que representaven.

Apareixen algunes preguntes interessants. Per exemple:

Sempre puc fer un rectangle?
Quants rectangles diferents podem fer? 
Podríem construir un quadrat?       
Alguns han pensat formes imaginatives.


Per acabar la tasca hem omplert una graella amb les dades obtingudes que permet relacionar fracció, decimal, percentatge i fracció irreductible, per tal de calcular i comprovar que finalment representen el mateix.


I per rematar-ho alguns alumnes han realitzat un vídeo amb diferents formes de representar-ho.
Aquest primer és obra de l'Addaia, la Rita, la Teresa, la Vanesa i la Maria.Aquest altre del Noel, l'Arian, el David i el Marc, on mostren tots els quadrilàters diferents que poden fer amb els 36 cubs que tenien. De manera molt intuïtiva es pot observar les relacions entre perímetres i àrees... pot donar molt de sí.

Alumnes de 1r d'ESO de l'INS Baix a Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada