divendres, 20 de febrer de 2015

JOCS AMB FRACCIONS

Avui, per tancar la unitat, hem estat jugant amb diferents jocs de fraccions. Hem repassat els conceptes de fracció equivalent, i la seva representació en dibuix o decimal, així com les operacions amb fraccions.

Trinòminos de fraccions
Ajuntàvem triangles de tal manera que coincidissin les fraccions de cada vèrtex. Podem fer-ho amb fraccions iguals, equivalents, el decimal o el dibuix.El funcionament és idèntic al dòmino. Al final, guanya qui es queda primer sense fitxes.Fraccions equivalents amb cartes
Amb un tauler fet amb un full, es tracta d'anar col·locant cartes i fer fraccions equivalents. Qui posa l'última carta se les emporta. Al final guanya aquell que té més cartes (o podem fer qui suma més punts). Com que hi ha nombres difícils de fer-ne equivalències hem fet la variació de que si volem fer per exemple un 22 podem sumar una Q i un 10, o una K i un 9. Així el joc té més gràcia.Puzzle de fraccions
Aquest no és pròpiament un joc, sinó que s'ha d'anar elaborant una mena de mosaic amb hexàgons i triangles, on apareixen operacions amb fraccions i resultats.

Alguns d'aquests jocs estan extrets de https://anagarciaazcarate.wordpress.com/ on podeu trobar molt de material imprimible per treballar amb els alumnes.

ALUMNES DE 1r D'ESO DE L'INS BAIX A MAR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada