dimarts, 14 d’abril de 2015

Els Petits Mons Efímers de l’Anton Aubanell

El dia 23 de març, mentre alguns dels nostres companys de quart estaven d’intercanvi a Alemanya, els que ens vam quedar vàrem rebre la visita del gran Anton Aubanell, amic dels nostres professors Jordi Font i Roger Grau. L’Anton ens va explicar el màgic món de les bombolles de sabó.

“Yo amo los mundos sutiles, ingrávidos y gentiles como pompas de jabón.”

Aquesta frase d’Antonio Machado va ser el punt de partida de la xerrada. A partir d’aquí, ens va ensenyar com d’altra gent havia parlat de bombolles: Richard Courant, Miquel Martí i Pol, Galileu... Fins i tot va fer referència a Walt Disney i, sorprenentment, als coneguts Pokemons!

A continuació, ens va explicar una mica les propietats de les bombolles de sabó i les seves característiques. Tot seguit, amb uns aparells ben curiosos, vam experimentar i gaudir de les bombolles acompanyades, sempre, d’un somriure a la cara del gran Anton.
Totes les seves explicacions eren fascinants. Es podia veure pels seus gestos i moviments que el món de les bombolles és un tema que l’apassiona. I ell va aconseguir que nosaltres també sentíssim el mateix. Ens va ensenyar formes que nosaltres crèiem impossibles d’aconseguir només amb sabó, aigua i glicerina.
La seva visita serà difícil d’esborrar de la nostra memòria. Només fa falta mirar quina cara fèiem!


Fins i tot, una companya de classe va dir: “ Vaig sentir que, més que una classe, donava petites lliçons de vida utilitzant coneixements matemàtics.”

Agraïm moltíssim la visita de l’Anton i esperem que molts més alumnes tinguin el plaer de poder entrar en aquest món tan especial i increïble que és la ment de l’Anton i les seves bombolles de sabó.
Aina Tolivia, 4t d'ESO C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada