dimecres, 27 de maig de 2015

Una mica de perímetres i àrees

Aquests dies els alumnes de 1r d'ESO continuem encaparrats calculant perímetres i àrees.

Hem buscat aproximar l'àrea del Delta de l'Ebre.


Una bona manera de fer-ho és quariculant el full. hem creat una quadrícula en la que el costat de cada quadrat era igual que la mida de l'escala gràfica del mapa. En aquest cas l'escala gràfica era 2cm : 5km.

Per tant amb una quadrícula 2x2 sabíem que cada quadradet feia 25 quilòmetres quadrats.

El problema venia quan l'àrea del quadrat no era complerta, ja que teniem un tros de mar o un tros de territori que ja no formava part del Delta.Així que havíem de buscar mètodes com fer quadradets més petits, ajuntar àrees de quadradets diferents, jugar amb fraccions dels quadrats....
Una altra manera ha estat buscar polígons que s'assemblessin el màxim al Delta. Aquí, la Maria ha buscat l'àrea de tres triangles que més o menys ocupessin tota la superfícies i n'ha fet la mitjana aritmètica per repartir l'error.

Finalment hem posat els resultats en comú. La mida real és de 320 quilòmetres quadrats i la majoria de resultats s'hi han aproximat força.


Per altra banda estem en la recerca del nombre pi, relacionant el perímetre de la circumferència i el seu diàmetre.
Envoltem diferents elements circulars amb un cordill, en mesurem el perímetre amb un metre i finalment hem vist que tota l'estona la relació entre perímetre i diàmetre gira al voltant de 3......el nombre pi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada