dilluns, 7 de març de 2016

Inauguració del Laboratori M. Antònia Canals

El passat 24 de febrer vam inaugurar el Laboratori de matemàtiques M. Antònia Canals, tot i que des de l'inici de curs que ja l'estem utilitzant, volíem que la pròpia Maria Antònia, mestra, matemàtica, i un referent del país dins del món de l'ensenyament, vingués a donar-li el bateig oficial. 


Vam viure una gran jornada de matemàtiques, al matí amb l'Anton Aubanell fent Matemàtiques amb bombolles de sabó amb els alumnes de 4t d'ESO. Les bombolles de sabó ja és el tercer any que es realitzen al centre i és una sessió que agrada moltíssim als alumnes. L'entusiasme, la versatilitat, els coneixements i la manera de transmetre'ls de l'Anton acaben sempre fent disfrutar molt als alumnes de 4t d'ESO.

La pròpia M. Antònia va explicar també als alumnes de 4t d'ESO algunes de les seves vivències en el món de l'ensenyament. Realment aquest va ser un dels moments més emotius de la jornada, tot repassant la seva vida a l'escola del barri de Verdum amb infants que majoritàriament provenien de la immigració dels anys 60, i on el nivell socio-econòmic era força baix.

A la tarda, la M. Antònia Canals va realitzar una xerrada per a mestres de primària que portava per títol Què és educar tot fent matemàtiques?. Estem molt contents d'haver rebut més de 50 mestres de diverses escoles de la comarca.
En la xerrada es van desgranar diversos aspectes de l'educació a través de les matemàtiques, quina és la predisposició del mestre al entrar a l'aula, la importància de la manipulació, el camí del concret a l'abstracte a través de les matemàtiques i quins són alguns dels errors (ella anomena "errors consolidats") es produeixen molt sovint a l'aula de matemàtiques. Com no, va mostrar alguns materials manipulatius per portar a l'aula:


alt-materials


alt-materials


alt-materials

alt-materials


alt-materials

Aquí teniu un fragment de vídeo on parla d'aquest material:


Si voleu podeu consultar la presentació tot clicant la imatge:Aquí trobareu una notícia apareguda a la televisió local Canal Blau (cliqueu la imatge):

835822

Des d'ara, la història del centre anirà lligada a un dels noms de l'escenari docent català. Tot un orgull per tots nosaltres i, sobretot, pels nostres alumnes. 
Moltes gràcies!

Matemàtiques INS Baix a Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada